Drijfhutfotografie, Les Dombes met Tom Linster


Drijfhutfotografie, voor alles is er een eerste keer... maar wat een ervaring om van uit zo'n klein hutje vogels te benaderen en ze te kunnen fotograferen.  

Het zijn allemaal vijvers die in privé bezit zijn, dus je kan niet zomaar met een drijfhut op een vijver gaan, neen er zijn heel wat toestemmingen en papierwerk nodig om op die vijvers te kunnen gaan en misschien ook wel best zo ter bescherming van de lokale natuur.


Nu hoor ik je vragen hoe ziet zo'n drijfhut er eigenlijk uit ....wel zo iets ..., 


Je fototoestel met je telelens kan je op een statiefkop plaatsen en dan door een gat in het doek steken om te fotograferen, links en rechts heb je een paar kleine gaten om "iets" meer te zien.  alles drijft op het water, zelf heb je een waadpak aan, zeg maar laarzen tot aan je oksels... en afhankelijk hoe diep de vijver is zit je op je knieën of kan je eventueel recht staan en dan kan je je hutje vrij bewegen op de vijver op zoek naar pracht.
Elke dag werden we verdeeld over een aantal vijvers, meestal 1 drijfhut per vijver en een paar met 2 drijfhutten.  't Was vroeg opstaan, 4,15h, ontbijten en daarna werden we gedropt aan onze vijver voor die morgen.  Tegen ten laatste 11h waren we terug, middagmaal, siësta, beetje eten en tegen 6h terug aan de vijver voor een nieuwe fotoshoot tot het te donker werd... en zo elke dag opnieuw,  

Ik heb wel een paar sessies niet mee gedaan, het zijn best wel heel intensieve dagen... maar als je dan je opbrengst bekijkt, tja als een klein kind in een snoepwinkel!